De trouwfoto

van Jaap en Antje

1955 Dit was het jaar dat de twee oudste dochters gingen trouwen. Ida met Piet Lamper, die in de van Randwijckstraat op nummer 9 gingen wonen en Corrie met Herman Van Stee, die in de Nieuwe Kerkstraat op nummer 10 gingen wonen.

1956 De eerste kleinzoon diende zich al aan: Rinus, van Corrie en Herman.

1959 Ook Nellie liet er geen gras over groeien en baarde in dat jaar een zoon, Joop genaamd.

1961 Dat jaar werden twee kleinkinderen geboren. In maart Jaap van Corrie en Herman. Twee maanden later Anita van Nellie en Ferdie.

1964 In dat jaar kwamen de zonen Piet en Wim officieel in het mosselbedrijf. Deze hebben de zaak groter gemaakt (zie hierboven) en zijn ook gaan handelen in België.

Vanwege de mosselkwekerij kwamen ze ook veel in het noorden van Nederland, Friesland tenminste, waar Wim zijn geliefde tegenkwam. Hennie is de dochter van een cafébaas (de mannen moesten ook wel eens voor hun ontspanning aan de wal en waar kan dat beter dan in de kroeg)

 

Jaap was ook een zeer sociaal mens. Hij heeft diverse bestuursfuncties bekleed, zoals in de Vissersvereniging “Yerseke” en in het commitee “Zeeland Presenteert”

Het toenmalige “Zeeland Presenteert” was de grote organisator van de vlaggetjesdagen, als officiële opening van het oesterseizoen. Leden van het Koninklijk Huis zijn speciaal voor dit evenement diverse malen naar Yerseke afgereisd.

Jaap had vanuit zijn sociale leven vele vrienden. De vrienden waar hij het meest mee te vinden was, waren Johannes Verschuure (YE 64, Jewannes van Scherp) en Kees Pekaar (YE 14, Kees van de Boeie). Met de YE 64 is ook zakelijk heel veel samenwerkt.

Het zou te ver voeren alle (goede) vrienden te noemen, maar een tweetal echtparen waarmee Jaap en Antje zeer goed bevriend waren, zouden we te kort doen om niet te noemen. Vele boeken met kaarten zijn versleten samen met Zus en Jewannes Duinkerke en met Kees en Truus van Iwaarden (ouders van Hans, zie 1978).

1958 Op de bruiloft van Nellie met Ferdie Zoeteweij, liep ook Ida met een goed gevulde buik. Marian liet niet veel later van zich horen, Het tweede kleinkind van Jaap en Antje.

Nellie en Ferdie gingen ook in de Van Randwijckstraat wonen: op nummer 29.

1968 Ida en Piet werden dit jaar verblijd met nog een dochter, Anita genaamd.

 

Jaap van Oost kocht in de van Randwijckstraat op nummer 19 een bouwval. Hij heeft dat huisje laten slopen en heeft daar weer een mooie woning voor terug laten zetten, met veel luxe voor die tijd.

Nadat hij was verhuisd besloot hij bloemen te gaan kweken, o.a. de welbekende Afrikaantjes, waar hij vervolgens wel onderdduuzend (100.000) foto’s van maakte. Fotograferen was een beetje zijn hobby geworden.

Een andere hobby van hem was voor de gehele familie smokers schillen.

 

Wim en Hennie waren dit keer aan de beurt om in het huwelijk te treden (hij was immers de jongste zoon / kind).

Het lag voor de hand dat ook zij in de Van Randwijckstraat gingen wonen, en wel op nummer 47. Maar voor dat dit kon, hebben zij eerst nog in de Nieuwe Kerkstraat op nummer 24 gewoond.

1967 Dit jaar weer twee kleinkinderen erbij: Anja van Piet en Sjaan en Karin van Nellie en Ferdie.

1965 Ook Piet had een lover, uit Goes afkomstig, Sjaan genaamd. Hun huwelijk, op de twintigste verjaardag van Sjaan, werd uitbundig gevierd.

Ook zij gingen in de Van Randwijckstraat op nummer 9 wonen.

Ida en Piet waren ondertussen verhuisd naar het Schuttershof, waar Ida een kruidenierswinkel had overgenomen.

1969 Hennie van Wim was al snel in verwachting van Jacco, de 15e generatie van Van Oost.

De oudste kleinkinderen in de Van Randwijckstraat 47, achter bij het schuurtje.

Vlnr. Joop, Rinus bukkend over Marian, Jaap en Anita

De hondjes Jacky van Corrie en Herman en Herwin van Nellie en Ferdie